Gruszki w cieście francuskim

13:22 Barbara 0 Comments

Przez to, że trenuję pozytywne nastawienie do życia, nie opowiem o tym, co jest za oknem :) Ale opowiem o tym, jak powoli buduję nastrój grudniowego oczekiwania .
Pierniki już dojrzewają ale nie wypada już teraz wyjeść ich wszystkich, więc staram się produkować inne endorfiny :)

Gruszki w cieście francuskim- pyszne, szybkie i proste - pod warunkiem że mamy piekarnik, gruszki i ciasto francuskie :)

Gruszki w cieście francuskim



Składniki:

4 gruszki ( najlepiej konferencja )
jedno ciasto francuskie
cynamon
drobny cukier


Gruszki obieramy i kroimy na pół.
Układamy je na papierze do pieczenia i delikatnie posypujemy cukrem i cynamonem
Nakładamy na gruszkę "czapeczkę" z ciasta francuskiego  i delikatnie oprószamy cynamonem .
 I pieczemy przez około 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C ( do zarumienienia się ciasta).

Gruszka konferencja bardzo szybko mięknie dzięki czemu deser jest miękki i delikatny.
Najlepiej podawać na gorąco. Można z gałką lodów lub kleksem bitej śmietany :)

Smacznego!






You Might Also Like

0 komentarze: